Steun ons!

In 1982 is Hart Aktief door een paar hartpatiënten als sport- en spelgroep opgericht. Na een hartinfarct ontdekten ze dat het verstandig is om niet achter de geraniums te gaan zitten, maar juist op een medisch verantwoorde manier aan sport te gaan doen. Daarvoor richtte de groep Hart Aktief op en sindsdien zijn honderden hartpatiënten deelnemer geworden bij de Stichting Hart Aktief. Met veel plezier sporten zij daar samen met lotgenoten

Voor mensen die groen licht hebben gekregen van specialist of huisarts, biedt Hart Aktief op verschillende locaties in de regio Haaglanden de mogelijkheid tot verantwoorde sportieve recreatie in de vorm van zaalsporten als volleybal, badminton, tafeltennis en fitness. Dit  gebeurt onder begeleiding van ervaren en bevoegde coaches van Hart Aktief. Daarnaast is Hart Aktief voor onze deelnemers een plek om lotgenoten te ontmoeten. Daarbij spelen een goede sfeer en saamhorigheid een grote rol. Ook geeft Hart Aktief op aanvraag reanimatiecursussen voor beginners en gevorderden. 

Hart Aktief wil de activiteiten graag uitbreiden. Ieder jaar melden zich bij onze Stichting  weer veel hartpatiënten aan. In de meeste gevallen na een verwijzing van cardioloog of huisarts. Ook wil Hart Aktief  door promotie een nog grotere naamsbekendheid krijgen. Een andere wens is om meer te doen voor onze sportdeelnemers. Zo willen we dolgraag weer een zwemactiviteit starten. Op dit moment niet meer dan een droom want: veel te duur. 

We zetten alles op alles om de maandelijkse contributie op een aanvaardbaar niveau te houden zodat iedereen kan blijven meedoen, al dan niet met behulp van de Ooievaarspas. Dat levert echter maar net voldoende inkomsten om het basisprogramma te financieren. Uitbreiden is er op basis  dus niet bij. Daarvoor zijn wij afhankelijk van giften en donaties. Alle hulp op dit gebied is welkom. Als u kan en wil helpen neem dan contact op met Dick Koning, voorzitter van Hart Aktief. Hij is blij met elke zinvolle bijdrage.